TERVETULOA VETURIIN!
INFO JA YHTEYS

Veturi ja ympäristö

Kauppakeskus Veturi on rakennettu kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Maalämmön ja kaupan lauhdelämpöjen hyödyntäminen lämmityksessä, tehokkaasti järjestetyt kierrätysastiat, valaistuksessa käytettävät led-valot, autopesulan vesien kierrätysjärjestelmä sekä sähköautojen latauspisteet kauppakeskuksen pihalla ovat vain muutamia käytännön esimerkkejä kestävän kehityksen eteen tehdystä työstä.

Kauppakeskus Veturin toimintaa arvioidaan kansainvälisellä BREEAM -ympäristöluokitusjärjestelmällä. Järjestelmällä vertaillaan kiinteistöjen energiatehokkuutta ja ympäristökykyä yhtenäisin ja puolueettomin menetelmin.

Veturi on saavuttanut jo rakennusvaiheessa BREEAM Very Good -tason joka tarkoittaa, että suunnittelussa ja rakentamisessa on huomioitu kestävän kehityksen periaatteet erittäin hyvin. Viimeksi kesällä 2017 tehdyn arvioinnin mukaan Veturin ylläpidon käytännöt ovat erinomaisella tasolla (BREEAM In- Use, Technical management Excellent) ja kiinteistön ominaisuudet (BREEAM In-Use, Asset) ovat saaneet arvosanan  "Very Good".  BREEAM Excellent on kuusiportaisen järjestelmän toiseksi korkein arvosana ja Veturin Excellent on toistaiseksi paras BREEAM In-Use luokitusarvosana Suomessa.